Soja
INCI: Glycin soja (Soyabean) oil

olej z ziaren soi zawiera Niezbędne Nienasycone Kwasy tłuszczowe, szczególnie w kwas linolowy. Działa nawilżająco, poprawia stan bariery naskórkowej. Bogaty jest również w witaminę E, chroniącą przed działaniem wolnych rodników, a także sterole i izoflawony. Izoflawony to substancje zaliczane do fitoestrogenów, wpływają na produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego w głębszych warstwach skóry, wpływają na zwężenie porów skóry, wykazują intensywne właściwości łagodzące i przeciwzapalne oraz chronią skórę przed uszkodzeniami spowodowanymi przez promieniowanie słoneczne a także poprawiają koloryt skóry.