Kokos właściwy

INCI: Heptyl Glucoside

Palma kokosowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki Południowej. W języku malajskim nazywa się pokok seribu guna, "drzewo o tysiącu zastosowań" i tak jest w istocie, tylko w naszych kosmetykach używamy aż kilku substancji o różnorakim działaniu pochodzących z tej użytecznej rośliny- jedną z nich jest Heptyl Glucoside. To naturalny solubilizator typu olej/woda.