Sandałowiec biały
Ekstrakt z drzewa sandałowego
INCI: Santalum Album (Sandal wood) Wood Extract

Sandałowiec biały– gatunek niewielkiego, powoli rosnącego drzewa. Występuje naturalnie na suchych obszarach subkontynentu indyjskiego.
Silny afrodyzjak (legenda głosi, że jego zapach unosił się w sypialniach Kleopatry). Pogłębia koncentrację. Jego unikalny zapach jest doceniany przez perfumiarzy od wielu stuleci. Olejowy ekstrakt pozyskiwany z sandałowca ma wyjątkowy, słodkawy, miękki, korzenny i zmysłowy aromat, działa również zmiękczająco i przeciwzapalnie na suchy, wrażliwy, skłonny do pękania naskórek.