Oliwka europejska

INCI: Stearyl olivate


to wiecznie zielone drzewo obszaru śródziemnomorskiego znane z długowieczności mogące osiągać wiek do 1000 lat.
Posiada nieocenione zasługi dla kosmetyki naturalnej- i to nie tylko z powodu samej oliwy z oliwek ale przede wszystkim całej gamy wyizolowanych substancji bez, których trudno dziś sobie wyobrazić wytwarzanie ekskluzywnych kosmetyków.
Stearyl olivate to mdodyfikator sensoryki , w kontakcie ze skórą pozostawia delikatne jedwabiste uczucie. Ten roślinny ester zwiększa poziom naturalnego nawilżenia skóry.